Ons Aanbod

Uw eisen en wensen onze focus!

Elke klant heeft zijn eigen wensen en eisen, wij selecteren, verwerken en verpakken naar uw specifieke wensen. Dit begint al bij de voorraad, welke wij zelf onder controle houden, alvorens het product te verwerken. Wij hebben op deze manier de controle over de gehele toeleveringsketen, hierdoor bieden wij een constante kwaliteit. Wij kunnen verpakken in 250 gram t/m 25 kg, de polybalen kunnen wij leveren in blanco- en bandbalen, bijvoorbeeld met uw eigen merk. Tevens zijn big bags of los product ook geen enkel probleem. Wij hebben zelfs een unieke oplossing voor het dragen van de zakken. Hiermee kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten.

Wij dragen zorg voor ons product en zorgen ervoor dat de balen gepalletiseerd en stevig gewikkeld worden met een poly-net, hierdoor zijn de pallets steviger en beter te hanteren. Daarnaast kunnen wij de labels ook naar uw wensen maken, eigen merk, barcodes, de mogelijkheden zijn veelzijdig.

Molnopex

Inpakken van de uien

Uiensoorten

Gele ui

Gele ui

De gele ui is meest voorkomende en dankt zijn naam aan de goudgele schil. Het vruchtvlees van de is ui wit en stevig en de ui heeft een pittige smaak. De gele ui is zeer veelzijdig te gebruiken zowel rauw, gebakken of gestoofd. De gele ui wordt ook veel gebruikt in de voedingsmiddelen industrie, voor groente pakketten en sauzen maar ook voor uienpoeder.

Roze Ui

Roze UI

In Europa kent men de roze ui nog niet heel goed, terwijl dit wereldwijd de meeste geteelde ui is. De Roze ui welke wij hebben is zoet van smaak waarna een pittige smaak volgt, daardoor is deze ideaal voor salades, wild, pasta’s etc.

Rode ui

Rode Ui

De rode ui heeft een dieprode (paarse) schil en het vruchtvlees van de rode ui is lichtrood met wit. Hierdoor wordt de rode ui veel decoratief gebruikt in bijvoorbeeld salades. De rode ui uit Nederland is iets minder scherp dan de gele ui van smaak. Daardoor is de rode ui is ideaal voor bij wild, stoofgerechten, in barbecuemarinades en in Antilliaanse en Surinaamse gerechten.

Wij kunnen tevens Biologische uien aanbieden, neem contact met ons op voor beschikbaarheid.

Zoals eerder aangegeven kunnen wij deze voor u op vele wijzen verpakken. Wij kunnen de uien verpakken vanaf 100 gram t/m 25 kg, tevens zijn big bags een mogelijkheid. Wilt u het liever los gestort, geen enkel probleem. De zakken waarin wij de uien kunnen leveren zijn polybalen, blanco- en bandbalen. Wij hebben zelfs een unieke oplossing voor het dragen van de zakken.

Eerstejaars Plantuien

Een klein deel van het areaal uien dat geteeld wordt zijn pootuien. Dit is een tweejarig gewas; in het eerst jaar wordt het plantuitje gekweekt, welke het 2de jaar worden gepland en uitgroeit tot een consumptie-ui. Het voordeel van de poot/plantuien is dan ook dat ze het tweede jaar minder tijd nodig hebben om te volgroeien. Hierdoor kunnen plantuien onder moeilijkere omstandigheden dan uien van zaad, geteeld worden. Daardoor zijn plantuien ideaal voor omstandigheden waar een kortere zomer of een kouder klimaat is.

Molnopex is deelnemer aan het Select Plant programma van de Naktuinbouw. Dit houdt in dat onze eerstejaars plantuien aan de strengste eisen voldoen. De eerstejaars plantuien worden geteeld op AM vrije grond, moet het zaad wat gebruikt wordt voor de teelt ook aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast wordt de teelt, opslag en verkoop van de plantuien door de Naktuinbouw gecontroleerd en voldoen wij hierdoor aan de strengste eisen. Dit zorgt voor een hoge standaard kwaliteit wat u de kans geeft goede kwaliteit uien te telen. Ook hierbij kunnen wij u voorzien van advies.

De achtergrond van Molnopex is ontstaan uit het Gebroeders Mol concern welke in 1952 werd opgericht in de ’s Gravenpolder, Zeeland. De Noordoostpolder werd na de oorlog een gebied waar vele Uien worden geteeld, waardoor er ook een vraag ontstond naar verwerkers. In 1957 werd besloten dat de Gebroeders Mol tevens in de Noordoostpolder vertegenwoordigd moesten worden en verhuisde Willem Mol naar de Noordoostpolder. Eerst werden de uien vanuit de schuur bij een boer verwerkt en in 1958 werd met de bouw van een sorteer- en opslagloods in Emmeloord gestart. Molnopex B.V. is ontstaan toen Willem Mol zich losmaakte van het bedrijf Gebroeders Mol en in 1967, samen met zijn zoons Leo en Boudie Mol en schoonzoon Frans van Keulen, voor zichzelf begon. In 1980 verliet Willem Mol het bedrijf Molnopex en kwam het volledig in handen van Leo en Boudie Mol en Frans van Keulen. Molnopex heeft tevens jaren een heftruck dealerschap gehad, in 1998 is het heftruck onderdeel van Molnopex afgesplitst en is Van Keulen Heftrucks ontstaan. Frans van Keulen is toen uit Molnopex gestapt en Wim Mol (zoon van Leo Mol) is bij het bedrijf ingekomen. De ontwikkelingen hebben in de bestaansperiode van Molnopex niet stil gestaan. Maar het bedrijf is nog altijd een familiebedrijf met visie, ondernemerschap en service- en klantgericht.

Wij kunnen u verschillende rassen en kleuren eerstejaars plantuitjes aanbieden:

Molnopex B.V. is in 2016 geselecteerd voor de National Business Succes Award 2016. Wij zijn branche winnaar geworden in de de branche voor Zaden, pootgoed en peulvruchten. Wij zijn erg blij met de eer en we hopen dat wij de finale winnen. Wij willen u vragen straks ook op ons te stemmen! Omdat wij branchewinnaar zijn geworden zijn wij op verschillende manieren in de media geweest, in het AD, op de radio, verschillende tijdschriften en de televisie. Wij zijn te zien geweest in het RTL 7 programma ‘De Succesfactor/Succesvol Nederland’. Mocht u het niet gezien hebben op onze homepagina kunt u de video nogmaals bekijken.