Over Molnopex

Molnopex

Molnopex is een uien sorteer- en verpakkingsbedrijf te Emmeloord. Gelegen in de provincie Flevoland, naast de centrale ligging voor transport is de provincie Flevoland het productiegebied voor uien. De kernactiviteiten van ons bedrijf bestaan uit het drogen, op maat sorteren en inspecteren van kwaliteit en het verpakken van uien. Dankzij onze ondernemingsgeest, inzicht en gedegen kennis van de markt, kunnen wij onze klanten de producten en het hoge serviceniveau bieden waaraan zij gedurende vele jaren gewend zijn geraakt. Wij kunnen verpakken en sorteren naar uw wensen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Dankzij de vele jaren ervaring in de sector kunnen wij u voorzien van betrouwbaar advies.

Molnopex

HET DRAAIT OM U

Elke klant heeft zijn eigen wensen en eisen, wij selecteren, verwerken en verpakken naar uw specifieke wensen. Dit begint al bij de voorraad, welke wij zelf onder controle houden, alvorens het product te verwerken. Wij hebben op deze manier de controle over de gehele toeleveringsketen, hierdoor bieden wij een constante kwaliteit. Wij kunnen verpakken in 100 gram t/m 25 kg, de polybalen kunnen wij leveren in blanco- en bandbalen, bijvoorbeeld met uw eigen merk. Tevens zijn big bags of los product ook geen enkel probleem. Wij hebben zelfs een unieke oplossing voor het dragen van de zakken. Hiermee kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten. Wij dragen zorg voor ons product en zorgen ervoor dat de balen gepalletiseerd en stevig gewikkeld worden met een poly-net, hierdoor zijn de pallets steviger en beter te hanteren. Daarnaast kunnen wij de labels ook naar uw wensen maken, eigen merk, barcodes, de mogelijkheden zijn veelzijdig.

Bedrijfsvideo

Historie

Molnopex B.V. heeft al bijna 50 jaar ervaring en kennis van de markt in uien. Dit maakt dat wij een hoge mate van betrokkenheid hebben met product en de markt. Lange termijn relaties, betrouwbaarheid en betrokkenheid zijn belangrijk. Wij willen dan ook graag samen met u hier nog vele jaren mee door gaan.

Tijdlijn

1952 – Ontstaan Gebroeders Mol.

1952 – Ontstaan Gebroeders Mol.

De achtergrond van Molnopex is ontstaan uit het Gebroeders Mol concern welke in 1952 werd opgericht in de ’s Gravenpolder, Zeeland.

1957 – Verhuizing naar Noordoostpolder.

1957 – Verhuizing naar Noordoostpolder.

De Noordoostpolder werd na de oorlog een gebied waar vele Uien worden geteeld, waardoor er ook een vraag ontstond naar verwerkers. In 1957 werd besloten dat de Gebroeders Mol tevens in de Noordoostpolder vertegenwoordigd moesten worden en verhuisde Willem Mol naar de Noordoostpolder.

1958 – Bouw van de opslag faciliteiten.

1958 – Bouw van de opslag faciliteiten.

Eerst werden de uien vanuit de schuur bij een boer verwerkt en in 1958 werd met de bouw van een sorteer- en opslagloods in Emmeloord gestart.

1967 – Ontstaan Molnopex.

1967 – Ontstaan Molnopex.

Molnopex B.V. is ontstaan toen Willem Mol zich losmaakte van het bedrijf Gebroeders Mol en in 1967, samen met zijn zoons Leo en Boudie Mol en schoonzoon Frans van Keulen, voor zichzelf begon.

1980 – Willem Mol verlaat Molnopex.

1980 – Willem Mol verlaat Molnopex.

In 1980 verliet Willem Mol het bedrijf Molnopex en kwam het volledig in handen van Leo en Boudie Mol en Frans van Keulen.

Molnopex zoals u het vandaag de dag kent.

Molnopex zoals u het vandaag de dag kent.

Molnopex heeft tevens jaren een heftruck dealerschap gehad, in 1998 is het heftruck onderdeel van Molnopex afgesplitst en is Van Keulen Heftrucks ontstaan. Frans van Keulen is toen uit Molnopex gestapt en Wim Mol (zoon van Leo Mol) is bij het bedrijf ingekomen. De ontwikkelingen hebben in de bestaansperiode van Molnopex niet stil gestaan. Maar het bedrijf

Molnopex in de media

 

Molnopex B.V. is in 2016 geselecteerd voor de National Business Succes Award 2016. Wij zijn branche winnaar geworden in de de branche voor Zaden, pootgoed en peulvruchten. Wij zijn erg blij met de eer en we hopen dat wij de finale winnen. Wij willen u vragen straks ook op ons te stemmen! Omdat wij branchewinnaar zijn geworden zijn wij op verschillende manieren in de media geweest, in het AD, op de radio, verschillende tijdschriften en de televisie. Wij zijn te zien geweest in het RTL 7 programma ‘De Succesfactor/Succesvol Nederland’. Mocht u het niet gezien hebben op onze homepagina kunt u de video nogmaals bekijken.