Samenwerken

Uw eisen en wensen onze focus!

Elke klant heeft zijn eigen wensen en eisen, wij selecteren, verwerken en verpakken naar uw specifieke wensen. Dit begint al bij de voorraad, welke wij zelf onder controle houden, alvorens het product te verwerken. Wij hebben op deze manier de controle over de gehele toeleveringsketen, hierdoor bieden wij een constante kwaliteit. Wij kunnen verpakken in 250 gram t/m 25 kg, de polybalen kunnen wij leveren in blanco- en bandbalen, bijvoorbeeld met uw eigen merk. Tevens zijn big bags of los product ook geen enkel probleem. Wij hebben zelfs een unieke oplossing voor het dragen van de zakken. Hiermee kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten.

Wij dragen zorg voor ons product en zorgen ervoor dat de balen gepalletiseerd en stevig gewikkeld worden met een poly-net, hierdoor zijn de pallets steviger en beter te hanteren. Daarnaast kunnen wij de labels ook naar uw wensen maken, eigen merk, barcodes, de mogelijkheden zijn veelzijdig.

Certificering

Voor u is kwaliteit belangrijk, niet alleen een mooi product wat er goed uit ziet, maar ook een product wat lang houdbaar is. Molnopex richt zich op het leveren van uien van goede kwaliteit. Wij verzorgen het drogen, de verwerking (sorteren en verpakken) en de verkoop. Tijdens al deze fasen, van de teler tot het gesorteerd afleveren, wordt de kwaliteit nauwkeurig in de gaten gehouden. Molnopex richt zich op het leveren van klasse II uien, wat resulteert in een scherpe prijs met een goede kwaliteit en hoge service. Omdat kwaliteit belangrijk voor ons is, is Molnopex daarom gecertificeerd voor HACCP hygiëne code voor ongesneden verse groenten, RIK en SKAL. Hierdoor borgen wij de kwaliteit, zodat u krijgt waarom u vraagt. Het gaat ons niet om de certificering maar wij streven ernaar het beste uit onszelf te halen, daarom blijven wij onszelf en onze omgeving verbeteren.

RIK staat voor Reglement Interne Kwaliteitscontrole, dit is opgesteld door het KCB (kwaliteits-Controle-Bureau) om te kunnen voldoen aan de Europese regelgeving ten aan zien van kwaliteitscontrole van groenten en fruit. SKAL is een certificering met betrekking tot biologische producten en productie.

Molnopex is deelnemer aan het Select Plant programma van de Naktuinbouw. Dit houdt in dat onze eerstejaars plantuien aan de strengste eisen voldoen. De eerstejaars plantuien worden geteeld op AM vrije grond, moet het zaad wat gebruikt wordt voor de teelt ook aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast wordt de teelt, opslag en verkoop van de plantuien door de Naktuinbouw gecontroleerd en voldoen wij hierdoor aan de strengste eisen. Dit zorgt voor een hoge standaard kwaliteit wat u de kans geeft goede kwaliteit uien te telen. Ook hierbij kunnen wij u voorzien van advies.

De achtergrond van Molnopex is ontstaan uit het Gebroeders Mol concern welke in 1952 werd opgericht in de ’s Gravenpolder, Zeeland. De Noordoostpolder werd na de oorlog een gebied waar vele Uien worden geteeld, waardoor er ook een vraag ontstond naar verwerkers. In 1957 werd besloten dat de Gebroeders Mol tevens in de Noordoostpolder vertegenwoordigd moesten worden en verhuisde Willem Mol naar de Noordoostpolder. Eerst werden de uien vanuit de schuur bij een boer verwerkt en in 1958 werd met de bouw van een sorteer- en opslagloods in Emmeloord gestart. Molnopex B.V. is ontstaan toen Willem Mol zich losmaakte van het bedrijf Gebroeders Mol en in 1967, samen met zijn zoons Leo en Boudie Mol en schoonzoon Frans van Keulen, voor zichzelf begon. In 1980 verliet Willem Mol het bedrijf Molnopex en kwam het volledig in handen van Leo en Boudie Mol en Frans van Keulen. Molnopex heeft tevens jaren een heftruck dealerschap gehad, in 1998 is het heftruck onderdeel van Molnopex afgesplitst en is Van Keulen Heftrucks ontstaan. Frans van Keulen is toen uit Molnopex gestapt en Wim Mol (zoon van Leo Mol) is bij het bedrijf ingekomen. De ontwikkelingen hebben in de bestaansperiode van Molnopex niet stil gestaan. Maar het bedrijf is nog altijd een familiebedrijf met visie, ondernemerschap en service- en klantgericht.

Inpakken van de uien

- Molnopex -